Universiteit Leiden

nl en

Studentgeleding Faculteitsraad

Bij de studentengeleding kun je terecht met jouw vragen, mening en ideeën over de faculteit. Laat je stem horen tijdens je studie!

Ondernemende Studenten Leiden (ONS)

De partij ONS staat voor:

 1. Internationalisering:
  Een beter milieu voor internationale studenten begint bij goede studiefaciliteiten en ontplooiing buiten de studie. Internationalisering bevordert het onderwijs, maar de kwaliteit daarvan moet wel gewaarborgd blijven.

 2. Onderwijs:
  ONS staat voor studenten die meer willen naast studeren. Het opnemen van colleges creëert flexibiliteit, zodat nevenactiviteiten en colleges niet ten koste van elkaar komen. 

 3. Infrastructuur:
  Verduurzaming is van belang. Wegwerpflesjes op de faculteiten moeten worden vervangen door herbruikbare flesjes. Zo draagt de Universiteit bij aan een beter milieu. 

Leden

 • Michael Reintjens

Lijst Vooruitstrevende Studenten (LVS)

De partij LVS staat voor:

 1. Internationalisering:
  Internationale studenten hebben recht op faciliteiten waardoor zij optimaal kunnen studeren en meedoen. Maar ook moet de Nederlandse taal behouden worden in de bachelors.

 2. Onderwijs:
  Er moet worden toegezien dat systemen zoals Brightspace een genoegzame vervanging zijn van bijvoorbeeld Blackboard. Het onderwijs moet voor alle studenten toegankelijk zijn en blijven.

 3. Infrastructuur:
  Campus Den Haag moet behandeld worden als volwaardig onderdeel van onze universiteit. Colleges (deels) missen door reistijd tussen beide steden moet van de baan. 

Leden

 • Björn de Ruiter
 • Emma de Man
 • Sinan Zhao
 • José Pereira

Christelijke Studentenfractie Leiden (CSL)

De partij CSL staat voor:

 1. Internationalisering:
  Alle informatie beschikbaar in het Engels, docenten die worden getoetst op hun Engelse taalvaardigheid & integratie met internationale studenten staat voorop voor CSL.

 2. Onderwijs:
  CSL wil 
  betere onderwijsfaciliteiten, een functionerend uSis en Blackboard, opdrachten alleen nog online inleveren voor de duurzaamheid en kleine studies behouden.

 3. Infrastructuur:
  S
  tudenten die extra uitdaging willen, moeten gesteund worden hierin, laat mensen met een functiebeperking toegankelijker studeren door o.a. colleges op te nemen en realiseer meer studieplekken.

Leden

 • Laura Dagmar Linde

Democratic Students Party (DSP)

De partij DSP staat voor:

 1. Internationalisering:
  Enact real internationalization by making the fundamental right of student co-participation on both the University and Faculty level equally accessible to Dutch and International students. 

 2. Onderwijs:
  Overworked teaching staff are detrimental to our education, therefore we support the staff parties’ struggle to lower work-pressure and the use of temporary contracts. 

 3. Infrastructuur:
  Keep fighting for better facilities at Campus The Hague by including the students in the formation of the new strategy for facilities at our campus.

Leden

 • Lelani Antar

Liberale Studentenpartij (LSP)

De partij LSP staat voor:

 1. Internationalisering:
  De toename van internationale studenten moet hand in hand gaan met de toename van de Nederlandse studenten om zo de verscheidenheid van Humanities te waarborgen.

 2. Onderwijs:
  LSP is voor de digitalisering van het tentamenstelsel en de handhaving van het correct gebruik van Engels tijdens de (hoor)colleges. 

 3. Infrastructuur:
  De bouw van het nieuwe Lipsius en de verhuizing van studies moeten gepaard gaan met duurzame ontwikkeling en weinig overlast voor de studenten. 

Leden

 • Daniël Hooimeijer

Belang van Omar

De partij Belang van Omar staat voor:

 1. Betere voedselvoorziening op de universiteit

 2. Uitzenden van voetbalwedstrijden op de schermen

 3.  Koffiepassen voor studenten

Leden

 • Omar Ghaly
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.