Universiteit Leiden

nl en

Studentgeleding Faculteitsraad

Bij de studentengeleding kun je terecht met jouw vragen, mening en ideeën over de faculteit. Laat je stem horen tijdens je studie!

Lijst Vooruitstrevende Studenten (LVS)

LVS maakt zich sterk voor iedere student, ook internationale studenten. Wij staan voor inclusie, diversiteit en een scherpe, kritische kijk op de universiteit. Het welzijn van studenten, een plek waar iedereen zich thuis kan voelen, en een omgeving waar we als studenten met respect behandeld en betrokken worden, zijn voor mij prioriteit. Dat betekent dat we studenten gelijkwaardig behandelen, inclusief omgaan met studenten met andere behoeften en overtuigingen, of studenten die geen Nederlands spreken. En dat we bij beleid kijken naar de impact op onze (mentale) gezondheid, werkdruk, en welzijn als student. Stem daarom bij de verkiezingen op LVS!

Leden

  • Julia de Klerk
  • Jose Manuel Jun Pereira

Susan van Grol is sinds januari 2024 op persoonlijke titel lid van de faculteitsraad, tot en met december 2023 vertegenwoordigde zij LVS.

Democratic Students Party - Students Collective (DSP-SC)

Democratic Students Party (DSP)

De Democratische Studenten Partij - Den Haag is een partij die er altijd naar heeft gestreefd om de stemmen van onze medestudenten actief en op een respectvolle manier te vertegenwoordigen, met de ambitie om hun hoop en zorgen te adresseren. Wij zijn een partij die niet bang is om kritisch met het bestuur om te gaan, de mening van onze collega's te verkondigen en vraagstukken als diversiteit, inclusiviteit en studentenwelzijn aan te pakken. Een streven dat stevig verankerd is in onze overtuiging dat iedereen een stem heeft waarnaar moet worden geluisterd, die moet worden gerespecteerd en vertegenwoordigd. Een stem voor DSP is een stem voor inclusiviteit!

Leden

  • Sara Bieshaar
  • Tim Kerkhoff

Students Collective (SC)

Dekoloniseer, decarboniseer, democratiseer! Wij zijn de nieuwste studentenpartij in Leiden en ons doel is een rechtvaardige en transparante universiteit. We zetten ons in voor gemarginaliseerde en kritische stemmen in de universitaire politiek en de academische gemeenschap in het algemeen. Je kunt ons manifest hier lezen en contact met ons opnemen via lu-stuco@protonmail.com.

Leden

  • Susan van Grol
  • Robin Wacanno

Liberale Studentenpartij (LSP)

Tijdens de universitaire verkiezingen kunnen studenten hun stempel drukken op het reilen en zeilen van onze mooie universiteit. Of het nu gaat over studiefaciliteiten, over hoe we onze gebouwen verduurzamen, hoe we de kwaliteit van het onderwijs verbeteren of het rijke studentenleven stimuleren: de kans is groot dat de universiteitsraad en/of de faculteitsraden daarover meepraten én meebeslissen. LSP is de nieuwste, snelst groeiende en grootste studentenpartij van Leiden. Ons motto is: je studententijd is veel meer dan studeren. Voor die gedachte maken wij ons sterk! Vragen of suggesties? Contact ons via de socials.

Leden

  • Jamal Smith

Ondernemende Studenten Leiden (ONS)

ONS is de groene partij voor de actieve student. Je studententijd is een tijd waarin je je op alle vlakken moet kunnen ontwikkelen. De universiteit waar ONS voor staat, is een universiteit die excellent onderwijs en onderzoek aflevert, die zich bekommert om jouw persoonlijke ontwikkeling en welzijn, die hart heeft voor het Leidse verenigingsleven, die zorgt voor goede arbeidsomstandigheden voor haar medewerkers en die een bijdrage levert aan de maatschappij. Kortom, een ambitieuze universiteit van wereldklasse. Kun jij je vinden in deze visie? Stem dan op ONS!

Leden

  • Wessel Kornegoor
  • Daniël Hooimeijer
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.