Universiteit Leiden

nl en

Veiligheid, Gezondheid en Milieu

Verantwoordelijkheid van het expertisecentrum

Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) maakt zich sterk voor een veilige, gezonde en duurzame omgeving voor medewerkers en studenten.

Wat doet het expertisecentrum?

Preventiemedewerkers

In de verschillende faculteiten en diensten werken preventiemedewerkers. Deze zijn de eerste aanspreekpunten voor vragen over arbeidsomstandigheden en milieu. Veel faculteiten en eenheden maken hiervoor gebruik van preventiemedewerkers van het UFB.

Stralingsdeskundigen

Voor de stralingshygiënische zorg zijn in de faculteiten waar met radioactieve stoffen of röntgenapparatuur wordt gewerkt, stralingsdeskundigen aangesteld.

BHV-coördinatoren

De bedrijfshulpverlening wordt in de faculteiten georganiseerd door de BHV-coördinatoren. Nieuwe BHV-ers zijn altijd welkom. U kunt zich aanmelden bij de BHV-coördinator.

Biologische veiligheidsfunctionarissen

Voor het toezicht op het werken met genetisch gemodificeerde organismen zijn in de faculteiten Biologisch veiligheidsfunctionarissen (BVF) aangesteld.

Positie binnen de universiteit

De afdeling VGM is een van de zeven expertisecentra van de Universiteit Leiden. De afdeling VGM opereert op centraal niveau: Universiteit Leiden en het LUMC. De activiteiten  van de  Universiteit Leiden op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu worden beschreven in een Jaarrapportage Veiligheid, Gezondheid en Milieu. Dit jaarrapport wordt opgesteld door de afdeling VGM in samenwerking met andere organisatie onderdelen, in opdracht van het College van Bestuur.

Contact

Bekijk alle medewerkers Afdeling Gezondheid, medewerkers Afdeling Veiligheid en Milieu, de stralingsdeskundigen en de biologische veiligheidsfunctionarissen.

Secretariaat

telefoon: 071 527 8015

Postadres

Postbus 9600
2300 RC Leiden

Bezoekadres

Poortgebouw Zuid
Rijnsburgerweg 10
2333 AA  Leiden
3e etage
Plan uw route

Klachtenprocedure

VGM heeft een eigen klachtenprocedure. Voor klachten over de dienstverlening van VGM kunt u contact opnemen met het hoofd Gezondheid of het hoofd Veiligheid & Milieu.

Regelingen

Bekijk alle regelingen met betrekking tot veiligheid, gezondheid en milieu.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.