Universiteit Leiden

nl en

Grotius Centre for International Legal Studies

Het Grotius Centre for International Legal studies is actief op het gebied van onderzoek, onderwijs en opleiding in het internationaal publiekrecht. Het Grotius Centre is naast Leiden ook in Den Haag gehuisvest. In Den Haag maakt het Grotius Centre onderdeel uit van de Campus Den Haag. Het Grotius Centre bevindt zich in de nabijheid van belangrijke internationale juridische instellingen.

De doelstelling van het Grotius Centre is de verspreiding van kennis op alle gebieden van het internationaal recht door twee LL.M. programma’s in Internationaal publiekrecht, verschillende cursussen in het bachelorprogramma, het Telders International Law Moot Court Competition, zomercursussen voor studenten en professionals, kwalitatief hoogwaardige cursussen, lezingen en seminars en jaarlijkse conferenties.

Onderzoek

Het Grotius Centre levert onderzoek van de hoogste standaard. Onze academische expertise omvat verschillende aspecten van internationaal publiekrecht, met inbegrip van internationaal strafrecht, de internationale mensenrechten, het recht op orde en veiligheid, internationaal institutioneel recht, internationale geschillenbeslechting en arbitrage, internationaal investeringsrecht, internationaal economisch recht en het recht inzake duurzame ontwikkeling. De Leiden Journal of International Law, één van de toonaangevende tijdschriften in de wereld op het gebied van internationaal publiekrecht wordt gepubliceerd in samenwerking met het Grotius Centre. Wij geloven dat het cruciaal is om een dialoog tussen onderzoek en praktijk, die wordt weerspiegeld in de nauwe banden met de internationale organisaties in Den Haag, zoals het Internationaal Strafhof, het Internationaal tribunaal voor het voormalige Joegoslavië, het Internationaal Gerechtshof en het Permanent Hof van Arbitrage te behouden.

Onderwijs

Wij bieden een breed scala van algemene en gespecialiseerde cursussen op bachelor-niveau, alsmede twee LL.M. programma’s in Internationaal publiekrecht. Het ‘advanced’ programma bevat specialisatie in het Internationaal strafrecht en Vrede, gerechtigheid en ontwikkeling. Onze studenten genieten niet alleen van de expertise van de Universiteit Leiden maar ook van de unieke locatie middenin het hart van de internationale juridische praktijk. Gedurende het gehele jaar zijn wij bovendien gastheer voor een breed programma van lezingen, seminars en conferenties. Wij organiseren ook de jaarlijkse Telders International Law Moot Court Competition.

Training

Onze derde expertise is de opleiding voor professionals. Medewerkers van internationale organisaties, hoven en rechtbanken kunnen training krijgen via een op maat gesneden cursus. Tot de onlangs gegeven trainingen behoorde ook een cursus voor het bureau van de aanklager bij het Internationaal strafhof.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.