Universiteit Leiden

nl en

Opleidingscommissie

In de opleidingscommissie van Pedagogische Wetenschappen (OCP) denken studenten en docenten met elkaar na over het onderwijs. De OCP kan gevraagd en ongevraagd advies geven aan het opleidingsbestuur, faculteitsbestuur en faculteitsraad over de kwaliteit van het onderwijs, de inhoud en opbouw van de onderwijsprogramma's en onderwijsfaciliteiten.

De OCP bestaat uit 7 studentleden en 7 docentleden. De zittingstermijn van de studenten is een jaar - herverkiezing is mogelijk. De zittingstermijn van de personeelsleden docenten is 2 jaar - herverkiezing is mogelijk.

Studentleden OCP

  • Birte van der Heide
  • Kikki Koppers
  • Nathan van Scheppingen
  • Gaby Zalm
  • Britt Heuvelman
  • Daphne van der Burgt

Contact met de studentleden van de OCP

De opleidingscommissie behandelt onder andere de vakevaluaties en geeft advies over het onderwijs aan het instituutsbestuur. Je kunt bij de studentleden van de OCP ook terecht als je aanvullende feedback hebt over het onderwijs, zoals wat je binnen de opleiding mist, juist erg waardeert of waarmee je het oneens bent. Ook als je niet weet waar je heen moet met een klacht of vraag over het onderwijs, kun je de studentleden mailen of aanspreken.

Je feedback wordt behandeld door één van de studentleden van de commissie, dus voel je vrij om te mailen! Je kunt ook content met de studentleden van de OCP opnemen via de instagrampagina: @ocp_leiden of via het vragenforum op de Brightspace-pagina van de bachelor.

Wegwijzers

Veel van de mails die de studentleden ontvangen, zijn van studenten die niet weten bij wie ze terecht kunnen met een probleem. Daarom hebben de studentleden samen met studievereniging Emile een wegwijzer gemaakt om de zoektocht naar hulp te vergemakkelijken. Als je iets niet weet te vinden of als je wilt weten wat er allemaal aangeboden wordt op en rond de FSW, kun je de wegwijzer van de OCP en Emile of het wegwijsboekje van de faculteit bekijken. 

Download de wegwijzer van de OCP en Emile ››
Download het wegwijsboekje van de faculteit ››

Contact

De studentleden kaarten de opmerkingen aan binnen de opleidingscommissie en melden aan de studenten terug wat er met de opmerkingen is gebeurd. Studenten die hun opmerkingen niet op het forum willen plaatsen kunnen ook altijd rechtstreeks mailen met de opleidingscommisie.

Stuur een mail naar de opleidingscommisie
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.