Universiteit Leiden

nl en

Facultaire Onderwijsprijs Geesteswetenschappen

Facultaire Onderwijsprijs Geesteswetenschappen

Goed onderwijs hoort bij de Universiteit Leiden. Om goed onderwijs te belonen en de belangrijke rol van de docent zichtbaar te maken, wordt jaarlijks de Facultaire Onderwijsprijs Geesteswetenschappen uitgereikt aan de beste universitair docent van de faculteit Geesteswetenschappen.

Nominatie en jury

Alle onderwijsgevenden van de faculteit kunnen genomineerd worden door studieverenigingen, de studentleden van opleidingscommissies of door een groep van ten minste drie studenten. Zie voor details de Regeling Onderwijsprijs. Omdat niet iedere docent elk semester les geeft, zijn er twee nominatierondes. De deadline voor inzendingen voor de eerste nominatieronde is 

Nominaties kunnen worden gedaan door dit formulier in te vullen en te sturen aan onderwijsprijsfgw@gmail.com

De jury, bestaande uit de Commissie Onderwijs, beoordeelt de voorgedragen docenten op grond van de kwaliteit van colleges, begeleiding en onderwijsmateriaal. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van € 1.000.

Eerdere winnaars onderwijsprijs

Eerdere winnaars van de Onderwijsprijs Geesteswetenschappen zijn:

Achtergrond van de Onderwijsprijs

In 2011 is er op initiatief van de studentleden van de vaste adviescommissie voor het onderwijs voor het eerst een onderwijsprijs Geesteswetenschappen uitgereikt. Het faculteitsbestuur heeft dit met een geldelijke bijdrage à € 1.000 voor de winnaar onderstreept. Sindsdien wordt de prijs jaarlijks uitgereikt. De prijs heeft ten doel om goed onderwijs zichtbaar te maken en te belonen.

Uitreiking tijdens facultaire Openingsborrel

De Onderwijsprijs wordt traditioneel uitgereikt tijdens de facultaire Openingsborrel op de eerste woensdag van september. Alle medewerkers en studenten uit besturen en commissies van de Faculteit der Geesteswetenschappen zijn uitgenodigd om het glas te heffen op het nieuwe academisch jaar.

Kijk voor meer informatie over de Openingsborrel op het medewerkersportaal.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.