Universiteit Leiden

nl en

ICT & Onderwijs

Een vraag over Brightspace of Microsoft Teams? Een tentamen opzetten via ANS? Een hoorcollege of een kennisclip opnemen? Of meer weten over hybride of blended learning? De afdeling ICT & Onderwijs van de faculteit Governance en Global Affairs ondersteunt docenten bij het opzetten van een juist onderwijsplan op het gebied van ICT. Hier is het Future Learning Office (afgekort FLO) voor beschikbaar.

Wie zijn wij?

Het FLO bestaat momenteel uit vijf enthousiaste medewerkers: Tamar van der Riet, Katarina Stankovic, Saskia Postema en twee teaching assistants: Christa Anker en Arianto Sawirjo. Door de verschillende rollen binnen het team hebben we een breed kennisgebied vanuit de software en het onderwijs. 

Wat doen wij?

Wij beantwoorden vragen over verschillende vormen van blended en hybride learning, geven tips over het gebruik van onder andere Brightspace, Microsoft Teams en ANS. Ook adviseren wij de docent over de juiste tools voor passend online onderwijs.

Het FLO ondersteunt docenten bij de volgende onderdelen:

Blended of hybride learning

Met de huidige digitale mogelijkheden voor het onderwijs, spreken we van blended learning wanneer binnen de opleidingen gebruikt wordt gemaakt van ICT tools. Daarnaast is ook hybride learning mogelijk, wanneer een mix wordt gemaakt van onsite en online lesgeven. Binnen de FGGA is dit onder andere mogelijk dankzij de Learn Anywhere ruimten.

De Learn Anywhere ruimten hebben extra schermen waardoor de docent in één oogopslag zowel de studenten in de ruimte als de studenten die elders zitten zien. Daarnaast zien alle studenten het scherm goed, ook wanneer de docent op een whiteboard schrijft.

ICT-tools gebruiken

Het FLO kijkt samen met de docent naar de mogelijkheden van online ICT-tools. Op basis van de wensen van de docent, adviseren wij verschillende tools zoals Pitch2Peer, Presenterswall of FeedbackFruits.

Met de mogelijkheden van nu en deskundig advies van onze medewerkers, zit er altijd wel een tool bij die de docent kan implementeren binnen de cursus. Mochten wij toch niet het antwoord op een vraag weten, dan weten wij over het algemeen wel wie dat mogelijk wel zou weten. Het FLO kan daarom worden gezien als een spin in het web tussen de faculteit en de rest van de universiteit. 

Digitaal tentamineren

Bij de faculteit FGGA is gekozen voor de tentaminering software ANS. Dit is zeer gebruiksvriendelijke software die docenten in staat stelt om op een eenvoudige manier digitale tentamens af te nemen. Met tips en tricks van ANS geven wij de docent de mogelijkheid om een tentamen op te zetten naar eigen voorkeuren. Daarnaast biedt Brightspace ook mogelijkheden en varianten voor het afnemen van digitale toetsen.

Weblectures

Het FLO is bovendien verantwoordelijk voor alle weblectures van de faculteit. Wij plannen deze in, bewerken deze achteraf en delen de links naar deze weblectures met de docenten.

Contact

Je kunt ons bereiken met alle ICT & Onderwijs gerelateerde vragen via het volgende e-mailadres: FLO@fgga.leidenuniv.nl 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.