Universiteit Leiden

nl en

ICT&O

FGGA - Future Learning Office (FLO)

Een vraag over Brightspace of Microsoft Teams? Een tentamen opzetten via ANS? Een hoorcollege of een kennisclip opnemen? Het FLO-team helpt! Wij zullen samen met jou het beste uit digitaal onderwijs halen.
De afdeling ICT & Onderwijs van de faculteit Governance en Global Affairs ondersteunt docenten bij het opzetten van een juist onderwijsplan op het gebied van ICT. Wij beantwoorden vragen over verschillende vormen van blended learning, geven tips over het gebruik van Brightspace, Microsoft Teams en ANS. Ook adviseren wij de docent over de juiste tools voor passend online onderwijs.

Wie zijn wij?

De kern van FLO bestaat momenteel uit drie enthousiaste (student)medewerkers: Emre Sener (ICT&O coördinator), Stephanie de Groot en Ashwin Lachan (beiden studentmedewerkers). Middels een punctueel werkschema en goede communicatie, wordt elke vraag zo snel en goed mogelijk behandeld. Daarnaast werken wij ook nauw samen met didactische experts van het ICLON en het CFI, waarmee we samen elk blok de grootste cursussen ieder individueel ondersteunen. 

Welke ICT-tools zijn geschikt voor mij?

Het FLO- team kijkt samen met de docent naar de mogelijkheden van online ICT-tools. Op basis van de wensen van de docent, adviseren wij verschillende tools zoals Pitch2Peer, Presenterswall of FeedbackFruits. Met de mogelijkheden van nu en deskundig advies van onze medewerkers, zit er altijd wel een tool bij die jij goed kan implementeren binnen je cursus. Mochten wij toch niet het antwoord op jouw vraag weten, dan weten wij over het algemeen wel wie dat mogelijk wel zou weten. De FLO kan daarom worden gezien als een spin in het web tussen de faculteit en de rest van de universiteit. 

Hoe kan ik digitaal tentamineren?

Bij de faculteit FGGA is gekozen voor de tentaminering software ANS. Dit is zeer gebruiksvriendelijke software die docenten in staat stelt om op een eenvoudige manier digitale tentamens af te nemen. Wij zullen tips en tricks geven over dit programma om zo een tentamen op te zetten met jouw voorkeuren. Bovendien bestaat er binnen Brightspace ook vele mogelijkheden en varianten voor het afnemen van digitale toetsen.

Weblectures

Het FLO-team is bovendien verantwoordelijk voor alle weblectures van de faculteit. Wij plannen deze in, wij bewerken deze achteraf en delen de links naar deze weblectures met de docenten. Heb jij hier vragen over? Dan kan je ons ook bereiken op onderstaand e-mailadres. 

Contact

Je kunt ons bereiken met alle ICT & Onderwijs gerelateerde vragen via het volgende e-mailadres: FLO@fgga.leidenuniv.nl 
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.