Universiteit Leiden

nl en

Universitaire verkiezingen

Elk jaar vinden er universitaire verkiezingen plaats. Als student kunt u stemmen op uw vertegenwoordigers in de Universiteitsraad en de Faculteitsraad. Als medewerker kunt u stemmen op uw vertegenwoordigers in de Universiteitsraad. Wanneer u werkt bij FGGA of Vastgoed, kunt u tevens op uw vertegenwoordigers in respectievelijk de Faculteitsraad of Dienstraad stemmen. De verkiezingen zullen dit jaar plaatsvinden van maandag 25 mei tot en met vrijdag 29 mei.

In verband met de maatregelen rondom het Corona-virus zijn alle data van het tijdpad voor de verkiezingen verschoven en is de wijze van kandidaatstelling aangepast. Op de pagina Planning verkiezingen 2020 kunt u alle nieuwe informatie vinden.

Waarom stemmen?

De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan medezeggenschap: het recht van studenten en personeel om mee te mogen beslissen over het beleid. Medezeggenschap zorgt voor betere beslissingen die meer draagvlak hebben.

Wie mag stemmen?

Kiesgerechtigd is:

  • Iedereen die een aanstelling heeft bij de Universiteit Leiden en werkzaam is in een van de onderdelen waar verkiezingen worden gehouden.
  • Iedereen die op de verkiezingsdatum als student staat ingeschreven bij de Universiteit Leiden.

Kandidaatstelling

Stel u kandidaat van 20 tot en met 24 april.

Stel u kandidaat
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.