Universiteit Leiden

nl en

Scriptieatelier

Wat is het Scriptieatelier

Het Scriptieatelier is een faciliteit ten behoeve van masterstudenten FSW die bezig zijn met hun masterproject of scriptie. De belangrijkste faciliteiten zijn:

  • Werkplekken
  • Advisering
  • Literatuur ed.

Werkplekken

In het Scriptieatelier vind je 22 computers met alle benodigde software en 2 scanners. De werkplekken zijn “student vriendelijk” ingericht, met ruimte voor je boeken en een in hoogte verstelbare tafel en stoel. De computers zijn alleen toegankelijk voor masterstudenten die zich ingeschreven hebben.  

Advisering

Scriptieatelier-medewerker (SAM)

Met inhoudelijke vragen over jouw onderzoeksvoorstel of scriptie moet je bij je scriptiebegeleider zijn. Met kleine vragen kun je bij de SAM terecht. Deze medewerker kan jou bijvoorbeeld advies geven over hoe je geschikte literatuur kunt zoeken. Een SAM kan ook als klankbord fungeren als jij even in een scriptie-dip zit. Je kunt naar de SAM toegaan om je vraag te stellen, maar je kunt ook een afspraak maken via de e-mail of telefonisch (071-5273851).

Statistisch advies

Als je vragen hebt over onderzoeksmethoden en statistiek, dan kun je terecht op het statistische spreekuur. Maak een afspraak via de e-mail.

Digitaal advies

Het Scriptieatelier bezit een uitgebreide Engelse website. Op deze site vind je een schat aan informatie die bij het schrijven van je scriptie van pas kan komen. Informatie over begeleiding, het schrijfproces, literatuur zoeken, data analyseren enzovoort.

 

Literatuur ed.

In de boekenkast van het atelier zijn onder andere boeken te vinden over kwalitatief en kwantitatief onderzoek en zogenaamde ‘how to’ boeken over scriptieschrijven. De boeken die in het atelier staan kun je in het atelier zelf gebruiken, maar kunnen niet mee naar huis worden genomen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.