Universiteit Leiden

nl en

Partijen verkiezingen 2021

Hieronder vind je informatie over de partijen die meedoen aan de verkiezingen voor de personeelsgeleding van de Faculteitsraad van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen in 2021.

Kandidaten:

 • Anthony Brown (Sterrewacht)
 • Martina Huber (LION)

Kandidaten:

 • Michelle Spierings (IBL)

De instituten LACDR (Leiden Academic Centre for Drug Research) en LIC (Leids Instituut voor Chemisch Onderzoek) vormen een gecombineerde lijst voor de faculteitsraadsverkiezingen. Hoewel we twee aparte instituten zijn binnen FWN, werken we samen waar dat kan, omdat wij vinden dat we daar allebei beter van worden. Uiteraard wordt er samengewerkt bij het wetenschappelijk onderzoek en dus ook bij het opstellen van de sectorplannen en andere instituutsoverstijgende initiatieven. Op gebied van onderwijs verzorgen we sommige colleges samen. We organiseren de practica gezamenlijk en er zijn regelmatig onderzoeksstages over en weer. Daarnaast trekken we samen op bij de nieuwbouw fase-2 van de Gorlaeus laboratoria en besparen we geld door gedeeld gebruik van faciliteiten en apparatuur (bv. NMR en Cell Observatory). De kandidaten van de lijst LACDR/LIC komen dus op voor de belangen van LACDR en LIC!

De kandidaten voor de lijst LACDR/LIC zijn:

 1. Sylvestre Bonnet (hoogleraar LIC)
  Vecht voor de verstrengeling tussen onderwijs en onderzoek, met oog voor onze digitale infrastructuur.
 2. Linda Holtman (docent LACDR)
  Wil zich inzetten voor kwaliteit en innovatie in het (hybride) onderwijs: de verbinding met studenten versterken, de focus op onderzoek in onderwijs behouden en verminderen van de administratieve druk op docenten.
 3. Coen van Hasselt (UHD LACDR)
  Wil zich inzetten op de thema’s onderwijskwaliteit, een prettige en inclusieve faculteit voor studenten, promovendi en postdocs, en duurzaamheid.
 4. Jeannette de Wolf (projectmanager LIC)
  Het niet-wetenschappelijke personeel is ook een belangrijke schakel binnen de faculteit.
 5. Sander van Kasteren (UHD LIC)
  Wil zich sterk maken voor het verminderen van de regeldruk op studenten en onderzoekers om te zorgen dat de focus weer meer op goed onderzoek en goed onderwijs kan komen te liggen.
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.