Universiteit Leiden

nl en

SOZ Duurzaamheid

Footprint Challenge

Vanuit de SOZ Dienstraad wordt in 2018 een accent gelegd op duurzaamheid. Als initiatief is hiervoor een Footprint Challenge gestart. De universiteit ziet het als haar maatschappelijke taak om samen met medewerkers en studenten te werken aan zichtbaarheid en bewustwording van milieumaatregelen en wil hiermee anderen tot voorbeeld zijn. In haar bedrijfsvoering is duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt met onder meer aandacht voor CO2-footprint (Energie, Mobiliteit, Afval en Transport), groene energie en energiezuinige gebouwen.

Op 8 januari is de footprint van ieder (SOZ-)gebouw genomen als startpunt. Een jaar later, net voor de kerstvakantie, vergelijken we de actuele footprint met het startpunt, en wordt duidelijk wie procentueel gezien het meest heeft bespaard.

Je kunt de ontwikkelingen zelf volgen via Duurzaam in beeld. Klik op de plattegrond op jouw werkplek om het actuele verbruik te zien.

Duurzaamheidscoördinatoren

Om de Footprint Challenge gaande te houden en om en algemene zaken omtrent duurzaamheid zichtbaarder te maken zijn er binnen SOZ per complex coördinatoren aangesteld. Voor vragen, opmerkingen en ideeën kan je bij ze terecht!

Gravensteen

Ben je geinteresseerd om duurzaamheidscoordinator bij het Gravensteen te worden? Stuur dan een mail met motivatie naar:

duurzaamheid@sea.leidenuniv.nl t.a.v. Mark Siezenga

Plexus

Frans van der Meer
Frans van der Meer

 

 

 

 

 

 

 

Universitair Sportcentrum

Mark Siezenga
Mark Siezenga
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.