Universiteit Leiden

nl en

Leiden Law PhD Community (LLPC)

Missie

De Leiden Law PhD Community (LLPC) bestaat uit alle promovendi van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (in dienst of extern). Door het organiseren van sociale evenementen willen we een gastvrije gemeenschap creëren voor promovendi en hen aanmoedigen in contact te komen met andere promovendi binnen de Faculteit. Alle promovendi zijn automatisch lid van de Community en kunnen deelnemen aan alle georganiseerde evenementen. De LLPC is een inclusieve omgeving, specifiek gericht op internationale en interdisciplinaire promovendi.

De LLPC bestaat uit de volgende organen:

De Promovendicommissie

De Promovendicommissie is het organisatorische orgaan van de LLPC. De Promovendicommissie wordt geleid door een roterende groep promovendi die zich inzetten om een dynamische, sociale en vriendelijke community voor alle promovendi te creëren.

De Promovendicommissie organiseert (maandelijks, jaarlijks) events ter bevordering van community building en een interdisciplinaire dialoog. Bij het organiseren van deze activiteiten streven we naar een evenwicht tussen sociale activiteiten en informatieve events. Ze omvatten: een jaarlijks diner aan het begin van het academisch jaar (om alle nieuwe promovendi te verwelkomen); een jaarlijks gala (traditioneel met een thema, en live muziek en/of een DJ); maandelijkse evenementen, zoals PhD-borrels, schaatsen, onze Valentijn law & love pub quiz, barbecues, boottochten, en informele informatieve bijeenkomsten voor internationale promovendi over onderwerpen m.b.t. de Nederlandse samenleving (bijv. Koningsdag, verkiezingsavond).

De Promovendicommissie fungeert ook als link tussen de promovendigemeenschap en de Promovendivertegenwoordiger van de Faculteit. We vergaderen regelmatig met de Promovendivertegenwoordiger om promovendizaken te bespreken. Op incidentele basis organiseren we carrière-gerelateerde evenementen in samenwerking met de Promovendivertegenwoordiger en/of de Graduate School of Legal Studies.

Dit academisch jaar (2023/24) bestaat de Promovendicommissie uit: Joyce Esser (Publiekrecht), Floor Veldhuis (Privaatrecht), Hester De Boer (Criminologie), Elisabeth Groeneveld (Criminologie), Mojdeh Kobari (Strafrecht), Emre Acar (Internationaal Publiekrecht), Joris van de Riet (Jurisprudentie) en Eva Polman (Jurisprudentie).

Voor vragen, ideeën of interesse lid te worden van de Promovendicommissie: Floor Veldhuis (a.f.veldhuis@law.leidenuniv.nl) of Joyce Esser (j.e.esser@law.leidenuniv.nl)

Promovendivertegenwoordiger

De Promovendivertegenwoordiger behartigt de belangen van de LLPC in zaken die betrekking hebben op het gehele promotietraject en daarna, woont de maandelijkse vergaderingen van het Onderzoeksbestuur (OZB) van de Faculteit bij, en heeft regelmatig contact met de verschillende afdelingen om input te verzamelen over promotiezaken. 

Op dit moment is Tim Lubbers (Rechtsgeschiedenis) de Promovendivertegenwoordiger.

Voor vragen: Tim Lubbers (t.lubbers@law.leidenuniv.nl)

Whatsapp Community

De LLPC heeft een informele Whatsapp Community voor promovendi. Deze Whatsapp Community wordt gebruikt om promovendi te informeren over aankomende evenementen georganiseerd door de Promovendicommissie. Promovendi kunnen hier ook zelf evenementen adverteren en organiseren.

Om lid te worden van de Whatsapp Community, neem contact op met: Floor Veldhuis (a.f.veldhuis@law.leidenuniv.nl) of Joyce Esser (j.e.esser@law.leidenuniv.nl)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.