Universiteit Leiden

nl en

Onderzoeksinformatie

De Commissie Ethiek en Data van de Faculteit der Rechtsgeleerheid ziet toe op het ethisch toetsen van onderzoeksvoorstellen en het toetsen op datamanagementplannen inclusief AVG-aspecten. In de regel gaat het hierbij om onderzoek waarin nieuwe data wordt gebruikt.

Meer informatie.

Datamanagement is het creëren, opslaan, onderhouden, beschikbaar maken, archiveren en langdurig bewaren van onderzoeksdata. Hierbij wordt als einddoel vaak gerefereerd aan de zogenaamde FAIR principes: 'Findable, Accessible, Interoperable and Re-usable'.

Meer informatie.

Hoe vindt u die beurs die u tot succes gaat leiden? De truc is om een financiering te vinden waarbij uw behoeften en de verwachtingen van de financieringsinstelling goed overeenkomen. Daarom heeft u een zoekstrategie nodig.

Meer informatie

Het profileringsgebied Interaction between Legal Systems is multidisciplinair en stimuleert innovatief onderzoek met een inhoudelijke focus op de interactie tussen rechtsstelsels.

Meer informatie.

Lijkt het jou leuk om in de wereld van de wetenschap te duiken? Of heb je interesse in een promotieplaats? Dit programma bereidt je goed voor op een positie als promovenda/-us.

Meer informatie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.